BIBLIOTHEEK TRANSVAAL

BuiltInteriorPublic

In the old public district of The Hague, the busy Transvaal Library has become an important meeting place for young and old. In fact, libraries in the Netherlands have shown high numbers of youth in 2016.
In order to meet the growing and changing needs of the library, a new arrangement was necessary for the Transvaal Library.
Analysis of the existing situation found a lack of proper routeways, with minimal natural light or views to the outside available to the users.
Together with the client and in close consultation with the branch workers, 10 powerful spearheads were formulated after the first analysis setting out the starting points of the new library design.

With enormous involvement of the Hague library workers it became clear in that, as designers, we were asked not only to design a new layout but also to maintain the “good atmosphere of the team members”.
To prevent the loss of different identity groups, various groups of intimate angles have been created using strategic cabinet arrangements, colour accents and a matching lighting plan. The consistency of the furniture, however, is reflected in the fact that all the furniture is made in the same wooden lining.
The Transvaal Library is a current location once again and is no longer undermined by the new Waldeck Library or the busy library in The Hague.

Location:

The Hague, Transvaal

Client:

Bibliotheek Den Haag

Design:

+31ARCHITECTS

Size:

850 sqm

Year:

2016-2017

Status:

Built

Contractor:

Breumelhof bouw

Previous
BIBLIOTHEEK SCHILDERSWIJK
Next
FLOATING COMMUNITY
Menu