The transformation and extension of a multiple story family house in the Jodaan area in the centre of Amsterdam.
All floors are renovated including a new kitchen layout, new stairs, bathrooms, a roof terrace and an extension on the second and third floor.
The white coloured new fragile steel stair floating above an oak wood plinth connects a new kitchen and fireplace.

A big half-open cupboard running thru a gentile void accentuates the double high space of the kitchen area.
With reusing elements of the existing furniture and flooring we managed to reduce the use of new materials to minimise the throw away of reusable materials.

Location:

Amsterdam

Client:

Undisclosed

Design:

+31ARCHITECTS i.c.w. CUBE architecten

Size:

140 sqm

Year:

2019-2020

Status:

Built

Contractor:

Veldman Pouw

Previous
HOUSE EERSTE HELMERSSTRAAT
Next
INTERIOR LOFT 007
Menu