DRIJVENDE GEMEENSCHAP

 

Lokatie
South-America

Project architect
Jorrit Houwert

Team
i.s.m. Space&Matter

Flexibiliteit van beweging is een concept voor meerdere duurzame woningen op het water. Het concept van de woonbootgemeenschap voor een duurzame drijvende wijk voor Zuid-Amerika kan een antwoord zijn op problemen veroorzaakt door klimaatverandering. Problemen zoals het stijgen van de zeespiegel en extreme regenval kunnen worden beheerst door op deze manier te worden geÔmplementeerd in nieuwe stedelijke ontwikkelingen. Door nieuwe flexibele drijvende woongemeenschappen in retentiegebieden op het water te bouwen, zijn we in staat om nieuwe duurzame gemeenschappen te ontwikkelen en kunnen we drijvende energie neutrale gebouwen maken.
De huidige nieuwe technologieŽn voor woonboten die we momenteel bouwen, kunnen het gebruik en de behoefte aan productie van traditionele fossiele brandstoffen verminderen.
In plaats daarvan kunnen we energie produceren voor de drijvende gebouwen door warmtepompen, zonnepanelen en waterbesparende douches te integreren.
Gecombineerd met het verzamelen van gescheiden afval en het gebruik van duurzame materialen dragen de drijvende gemeenschappen op deze wijze bij aan een duurzamer leven.
Project samen met spaceandmatter.